18 November 2014

R E C I P E / Avocado Chocolate Mousse

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My first desert recipe, of course it had to involve huge amounts of chocolate. This avocado chocolate mousse is a delight, it even fooled my sister into believing it was a "real" chocolate mousse, it is that good! Plus it's extremely easy to make and healthy-ish. 
Here's what you'll need:

2 Avocados
3/4 Dark Chocolate bar
2 tbsp Low fat cocoa powder
1/2 cup of Hazelnut milk
1 tbsp vanilla extract
1 tbsp honey

Procedure:
1 — In a sauce pan add a cup of water and bring it to a boil, once it's boiling bring heat down to low
2 — Place a bowl on top of it and add the chocolate, whisk so the chocolate melts and doesn't burn
3 — Add the milk, honey, vanilla and cocoa powder to the bowl and keep whisking
4 — While the chocolate melts add the avocados to a food processor until it's smooth
5 — Add the avocado paste into the bowl and whisk until you've got an homogenous mix
6 — Let it sit in the fridge over night to give it a firm consistency.

And that's it!

I hope you like it, it's super delicious. The avocados mimic really well the effects that egg whites give to mousses! Don't forget to add any other ingredients you love and serve with fruit, nuts and mint leaves! This is a perfect recipe for a last minute — forgot I had to bring desert to that Christmas dinner — If you try this at home don't forget to send me a picture or tag me on instagram or twitter! 

/ P T 

A primeira sobremesa obviamente que teria de incluir quantidades absurdas de chocolate. Esta mousse de chocolate de abacate é óptima, até a minha irmã acreditou que era uma mousse de chocolate "verdadeira". Sem ovos e com abate, esta mousse é super rápida e fácil de fazer, para além de ser um pouco mais saudável. 

Ingredientes:

2 Abacates
3/4 Barra de chocolate negro
2 Colheres de cacau em pó
1/2 Caneca de leite de avelã
1 Colher de extracto de baunilha 
1 Colher de mel

Procedimento:

1 — Numa panela colocar um copo de água e ferver, quando chegar aos 100ºC colocar no mínimo
2 — Colocar uma tigela sobre a panela e adicionar o chocolate aos cubos, mexer para o chocolate derreter mas não queimar
3 — Adicionar o leite, o extracto de baunilha, mel e o cacau em pó aos poucos
4 — Enquanto o chocolate derrete, colocar o conteúdo dos abates num processador de comida até ficar uma pasta suave e homogénea
5 — Adicionar os abacates à tigela de chocolate e homogeneizar 
6 — Colocar no frigorifico durante a noite para adquirir mais consistência.

E já está!

Espero que gostem! Os abacates dão uma consistência fantástica, parece mesmo que foram usados ovos. Se quiserem tornar a mousse mais doce adicionem mais mel ou açucar! Costumo servir com fruta, frutos secos e folhas de menta, fica óptimo. Já que se aproxima a época festiva esta é sempre uma receita rápida caso se esqueçam que era suposto levar uma sobremesa para aquele jantar de Natal! Se experimentarem fazer a mousse não se esqueçam de me enviar uma foto!
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