19 October 2014

E A T / Stuffed Portobello Mushrooms

IMG_9574_1500 I've been meaning to share another recipe with you and this time I chose a super simple recipe of some lovely stuffed Portobello mushrooms. For 4 servings you'll need:

4 Portobello fresh mushrooms
2 eggs
2 zucchini 
2 tomatoes
1 tbsp of olive oil
1 tbsp of sesame seeds
Salt, Pepper and Thyme to taste

1. Wash the mushrooms, remove the stems, cut into cubes and save them for later 
2. Wash the zucchinis and tomatoes and cut them into cubes
3. Get a frying pan into high heat and roast the sesame seeds, once they're crispy add the olive oil 
4. Once the oil is hot add the tomatoes cubes, salt and pepper
5. After a few minutes, lower the heat to medium add the zucchini and the mushroom stems. Stir occasionally.
6. Meanwhile crack both eggs into a bowl and beat them until you've got an homogenous mixture
7. Get an oven tray, cover it with tinfoil and don't forget to pre heat the oven to 200 degrees
8. Once the mixture in the pan is ready, higher the heat and add the eggs 
9. Stir well till eggs are cooked, don't let them stick to the pan!
10. As the mixture is ready get those big mushrooms and fill them with your mixture
11. Place the stuffed mushrooms in the tray and put them in the oven for 20 min and you're done!

It's a super easy and fast dish and you can use any other ingredients, I also love it with eggplant, tofu, spinach or anything else you like! I also topped it with a little prosciutto and thyme to give it more flavour.
If you try this recipe let me know and share your pictures with me!

IMG_9577_double
/
Já vos queria mostrar uma receita nova à algum tempo e finalmente escolhi esta por ser super simples e saborosa. Cogumelos portobello recheados! Espero que gostem. Para 4 porções vão precisar de:

4 Cogumelos Portobello frescos
2 ovos
2 courgettes
2 tomates
1 colher de azeite
1 colher de sementes de sesamo
Sal, pimenta e tomilho a gosto.


1. Lavar os cogumelos e retirar o caule, cortar o caule aos cubos e guardar para mais tarde
2. Lavar as courgettes e os tomates e cortar tudo aos cubos
3. Colocar uma frigideira a aquecer e torrar as sementes de sésamo, quando estiverem bem tostadas adicionar azeite
4. Juntar à frigideira os tomates, sal e pimenta e deixar ferver
5. Após uns minutos adicionar os cubos da courgette e os caules dos cogumelos, colocar em lume brando e mexer de vez em quando
6. Entretanto partir ambos os ovos para uma taça e bater até a mistura estar homogénea
7. Cobrir um tabuleiro de forno com papel de alumínio e pre aquecer o forno a 200 graus.
8. Quando tudo na frigideira estiver pronto, aumentar o lume e adicionar os ovos
9. Mexer muito bem para não deixar pegar à frigideira
10. Quando estiver tudo totalmente cozinhado é só pegar nas cabeças dos cogumelos e enche-las
11. Colocar os cogumelos no tabuleiro e colocar no forno a 200 graus durante 20 min e já está!

É super fácil e rápido de fazer e podem escolher outros ingredientes! Também costumo fazer com beringela, tofu, espinafres, etc, etc, desde que fique ao vosso gosto vai ficar óptimo. Para finalizar coloquei uns pedacinhos de presunto e tomilho para dar mais sabor e acompanhei com uma salada e pão preto alemão!
Se experimentarem fazer os cogumelos não se esqueçam de me enviar uma foto!

No comments:

Post a Comment